Apfel-Biskuit-Kuchen

Heute gibt es ein Rezept für einen leckeren Apfel-Biskuit-Kuchen...

Today I have a recipe for a delicious apple-sponge-cake for you...


Zutaten

6 Eier
150g Zucker
1 Päckchen Vanillezucker
100g Mehl
100g Speisestärke
1 TL Backpulver
400g Äpfel
Saft einer halben Zitrone
Einen Schuss Rum oder Cidre
250ml Milch
Backfeste Puddingcreme, Vanille (ich hatte eine von DR. Oetker)

Ingredients

6 eggs
5,3 ounces sugar
1 packet vanilla sugar
3,5 ounces flour
3,5 ounces cornstarch
1 tablespoon baking powder
14 ounces apples
Juice of half a lemon
a shot of rum or cider
8,5 fluid ounces milk
baking stable custard, vanilla (I used one by Dr. Oetker)


Zubereitung
  1. Eier trennen. Eiweße steif schlagen.
  2. Eigelbe, Zucker, Vanillezucker und 2EL heißes Wasser dick cremig aufschlagen.
  3. Mehl, Stärke und Backpulver mischen.
  4. Eischnee vorsichtig unter die Eigelbmischung heben.
  5. Mehlmischung darübersieben und vorsichtig unterheben
  6. Springform einfetten (26cm Durchmesser). Masse hinein geben. Kurz anheben und fallen lassen. Im vorgeheizten Backofen bei 200Grad Celsius 20-25 min backen
  7. Äpfel schälen, entkernen und in kleine Würfel schneiden. In einer Schüssel mit dem Zitronensaft und dem Alkohol mischen.
  8. Die Puddingcreme zubereiten. (Zubereitung Dr. Oetker: Pulver mit 250ml Milch verrühren)
  9. Nachdem der Kuchen abgekühlt ist, die Creme darauf verstreichen und die Äpfel darauf geben.
Preperation
  1. Seperate the eggs. Beat egg whites until stiff.
  2. Beat yolks, sugar, vanilla sugar and 2 tablespoons of hot water into a thick cream
  3. Mix flour, cornstarch and baking powder  
  4. Mix the egg whites carefully with the egg yolk mixture
  5. Sieve the flour mixture in it and mix it carefully
  6. Grease the baking pan (10,2 inches diameter). Fill the dough in. Lift the baking pan and let it fall. Bake it in preheated oven at 390 degrees for 20-25 minutes.
  7. Peel the apples, remove the seeds from the apples and slice it into little cubes. Mix it in a bowl with the lemon juice and the alcohol.
  8. Prepare the baking stable custard. (Preperation Dr. Oetker: stir the powder with the milk)
  9. Put the cream and the apple mixture on the cool cake  

Ich hoffe ihr habt viel Spaß beim Backen und das der Kuchen euch schmeckt...
I hope you will like the cake and you have a lot of fun when you bake it...

2 Kommentare:

 

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